Hoe je zorgt voor een succesvolle migratie van je website

Vind je het tijd worden dat je website een grondige verandering doormaakt? Nieuw aanbod in je dienstverlening, andere benamingen voor de belangrijkste producten en niet in de laatste plaats een enorme groei van je bedrijf. Dit zijn belangrijke redenen om ook je website, die tot dusver minimale informatie bevat en nog niet is meegegaan met de groei van je bedrijf, aan te passen.

Maar voordat je zomaar begint met het toevoegen van pagina’s of zelfs het veranderen van URL-namen, is het heel belangrijk bewust te zijn van de effecten ervan. Daarom volgt deze blog over hoe je zorgt voor een succesvolle migratie van je website en waar je rekening mee moet houden.

Waarom een migratie van je website? #

Het bouwen van een nieuwe website kan verschillende aanleidingen hebben. Ondergaat jouw website een migratie, dan heeft dat mogelijk een van onderstaande redenen:

  • Je begint bij 0 en wilt een volledig nieuwe website met nieuwe URL’s laten bouwen.
  • De huidige website is onvolledig, dus laat je de websitestructuur aanpassen.
  • Een nieuw domein dat nu van jou is, wordt gelanceerd.

Een van deze punten is reden voor jou om je website te laten migreren. Maar hoe doorsta je de migratie van je website zonder wakker te liggen van de mogelijke gevolgen? De eerste stap die je zet om ervoor te zorgen dat de website-migratie goed verloopt, is door de juiste mensen in de arm te nemen. Gespecialiseerde IT’ers die ervaring hebben met het bouwen en verhuizen van een website, weten precies met welke problemen ze mogelijk voor de kiezen krijgen en hoe ze die kunnen oplossen. Of het nu gaat om Magento of WordPress, elke website-migratie vereist een nauwkeurige aanpak. Daarbij zorgt de specialist ervoor dat iedere afzonderlijke URL correct wordt meegenomen in de migratie zonder in waarde achteruit te gaan.

Hoe je zorgt voor een succesvolle migratie van je website

Wat komt er allemaal kijken bij een website-migratie? #

Vind je het als leek interessant, dan zorg je dat je zelf bovenop de ontwikkelingen zit terwijl je de migratie van je website overlaat aan de specialist. Wie weet steek je zelf ook wat op van de volgende punten die komen kijken bij de website-migratie:

  • Oude URL’s hebben in de loop van de jaren een hoge zoekpositie gekregen. Die positie wil je behouden op het moment dat er naar een nieuwe, corresponderende URL wordt verwezen.
  • Zowel oude als nieuwe URL’s worden goed in kaart gebracht, zodat je een volledig overzicht hebt met concrete veranderingen en nieuwe verwijzingen.
  • Nieuwe URL’s worden dusdanig aangepast dat bezoekers niet meer op de oude omgeving terechtkomen.

Laat de migratie van je website over aan Mountain iT #

Je wilt erop vertrouwen dat je website in zijn volledigheid verhuist naar een nieuwe omgeving, waar alle inhoud en URL’s correct worden neergezet. Hoe je zorgt voor een succesvolle migratie van je website, is door te vertrouwen op de specialist. Met jarenlange ervaring en kennis van de meest recente ontwikkelingen weten de experts bij Mountain iT hoe ze jou kunnen helpen. Wil jij weten wat ze voor jou kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op en leg de website-migratie in handen van Mountain iT.

Powered by BetterDocs