Wij ontwikkelen, onderhouden en migreren razendsnelle Magento webshops, die voldoen aan jouw verwachting

Nieuwe Magento shop of migratie? Op zoek naar een onderhoudspartner?

Waarom Magento voor jouw e-commerce?

Magento 2 is een krachtig E-commerce platform. Het kan veel en is zeer flexibel.
Juist omdat het zo flexibel is, is het zowel geschikt voor kleine bedrijven met groeiambities als voor grote, gevestigde bedrijven . Het is in te richten voor alle sectoren en biedt uitstekende doorgroeimogelijkheden aan. De online community voor Magento is erg groot en de mogelijkheden zijn eindeloos. In Nederland en de omliggende landen wordt een Magento shop goed ondersteund, alle betaalopties die op de markt zijn kun je integreren, vrijwel alle verzendbedrijven (zoals DHL, PostNL) hebben integraties en bieden plugins aan. Je kunt dus vrij snel van start met een Magento shop. Wel is Magento een stuk complexer in ontwikkeling dan bijvoorbeeld WooCommerce. Hou daar rekening mee. Het biedt out of the box meer opties, maar staat niet zo 123.

 

Magento 2

Magento is een dedicated CMS systeem voor e-commerce doeleinden. Mountain IT ontwikkelt zowel standaard theme- als maatwerk Magento webshops. Neem bijvoorbeeld een kijkje op PeterPrint. Voor dit project heeft ons team meerdere maatwerk modules ontwikkeld waaronder de productcalculator. Daarnaast hebben wij ervoor gezorgd dat het hele proces, vanaf het configureren van een product met haar drukbestand configurator tot het complete bestelbestand en verzenden, is geautomatiseerd. Wij zijn de eerste in Nederland die een dergelijk project in Magento 2 heeft ontwikkeld en daar zijn we absoluut trots op.

Onze workflow

Wij ondersteunen jou als opdrachtgever met een nieuwe Magento 2 shop door de verschillende fases. Van ontwerp tot en met oplevering en het onderhoud.

Ontwerpfase
Bij het ontwerp werken we met een intake waarbij je wensen besproken worden. Dit, samen met onze input over hoe een webshop het beste vorm gegeven kan worden, ontplooit dan tot een ontwerp welke wij kunnen implementeren. Natuurlijk keur jij deze goed, of vraag je om een revisie.

Ontwikkelfase
Vervolgens richten we een ontwikkelstraat in. We beginnen dan met de technische bouw van het project. Om je webwinkel te ontwikkelen gebruiken wij een lokale omgeving. Hier kunnen we uitgebreid de webshop testen en verder uitbouwen. Alle modules en features worden hier gerealiseerd.

Testfase
Op een online omgeving maken wij steeds versies voor je beschikbaar om rustig te testen. Jij koppelt terug en wij gaan weer aan de slag met deze feedback.

Livegang
Iedereen tevreden? Er is een eerste oplevering en de shop kan live! Migreer je van een ander platform, of vanaf Magento 1? Er wordt dan nog een laatste migratie gedaan. Gedurende de dag van livegang staan wij volledig tot je beschikking om je op alle punten bij te staan en de checklists af te werken.

En daarna
Dankzij ons uitgebreide versiebeheer kunnen we er met meerdere ontwikkelaars aan werken en steeds eenvoudig nieuwe releases voor je klaar zetten op een test (staging) omgeving. Ben je akkoord met de features, updates of aanpassingen? Het staat in 10 seconden live! Wij noemen dit onze pipelines en zijn daar erg trots op!

Enkele voordelen van Magento:

• Technisch zoekmachinevriendelijk: Magento is 100% SEO proof
• Multi-store: je kunt meerdere (grote) webshops op dezelfde database beheren en standaard meertalig
• Uitgebreid: standaard biedt Magento veel functionaliteit, waarbij er veel uitbreidingsmogelijkheden beschikbaar zijn
• Magento is een systeem dat met jouw omzet meegroeit
• Open source: je bent niet gebonden aan dezelfde ontwikkelaar en het systeem wordt continu doorontwikkeld

Waarom een Magento webshop?

Een Magento webshop laten maken is de eerste stap richting een succesvolle e-commerce website. Bij het maken van webshops geldt al jaren dat Magento één van de beste platformen is om een webshop te bouwen. Dit is tevens ook de reden waarom onze specialisten zo graag met dit e-commerce platform werken. Magento is een aantal jaren terug volledig herzien vanaf de tekentafel en draait momenteel op de stabiele versie 2. .

Wil je meer weten over Magento en de mogelijkheden daarin voor jou om een Magento webwinkel te laten maken door onze professionals? Lees dan hieronder verder.

Wat is Magento?

Magento is een e-commerce platform voor webwinkels. Je kunt daar een online winkel in laten bouwen en beheren. In 2008 werd Magento 1 gelanceerd. Dit groeide uit tot één van de grootste e-commerce systemen ter wereld. Dat begrijpen wij heel goed, want Magento is gemaakt om ingewikkelde processen aan de achterkant van een webshop zonder problemen te laten verlopen. Wanneer de webshop eenmaal staat kun jij deze ook goed zelf beheren.

Inmiddels is er Magento 2. Magento 2 werd in 2015 als webshop platform uitgebracht. Het is geen upgrade van de eerste versie, maar een compleet nieuw platform. Zo heeft Magento 2 een betere schaalbaarheid, een standaard al responsive lay-out, beter beheerpaneel en uitgebreide rapportagemogelijkheden. Ideaal voor jouw webwinkel. Ook zijn de mogelijkheden voor online marketing bij Magento 2 veel groter omdat er veel meer koppelingen mogelijk zijn. Draai je nog op Magento 1? Neem dan snel contact op, want inmiddels krijgen Magento 1 shops geen standaard veiligheidsupdates meer. Klantgegevens kunnen daardoor niet meer veilig zijn. Wij kunnen je Magento 1 shop overzetten naar Magento 2 middels een Magento migratie.  

De eigenaar van het Magento platform is Adobe, een reus in de tech, web en design wereld, en wij zijn er daarom van overtuigd dat Magento een gezonde toekomst heeft.

Voordelen van een Magento webshop

Een Magento webwinkel laten maken kan meerdere voordelen bieden. Zo is Magento 100% Search Engine Optimization (SEO) proof wat weer voordelen biedt voor de zoekresultaten in Google. Ook is het mogelijk meerdere Magento stores in 1 backend te beheren. Daarbij is Magento de beste keuze  voor een platform welke met jouw omzet meegroeit. Tot slot ben je niet gebonden aan dezelfde ontwikkelaar en het systeem wordt continu doorontwikkeld. Mocht je ons dus ooit écht zat zijn, dan kun je makkelijk naar een andere partij. Magento is tenslotte niet voor niets één van de meest gebruikte systemen voor professionele webshops. Met een Magento webshop zul je zeker voordelen ervaren.

Magento webshop laten maken door Mountain iT  

Ben jij klaar om meer uit je onderneming te halen via een eigen webshop? Wil je een Magento webshop laten maken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren je graag persoonlijk en bespreken daarbij ook de verschillende opties die er zijn. Weet je het nog niet helemaal zeker? Bekijk dan de mogelijkheden van WooCommerce? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Onze specialisten

Accreditaties & suppliers