Alles wat je aandacht geeft groeit. Samen duurzaam verder?

Duurzaam verder.

Mountain iT helpt met het duurzaam realiseren van jouw (online) groeiambities.

We doen dit door duurzame oplossingen voor je onderneming te creëren, altijd met onze persoonlijke support.

Buiten het leveren van duurzame diensten en producten hebben wij ook oog voor onze omgeving, de wereld en de samenleving. Want wij willen de wereld straks graag beter achterlaten dan hoe wij hierop zijn begonnen. Het internet (en daarin e-commerce, webservers, clouddiensten) verbruiken onvoorstelbaar veel (nog altijd grijze) stroom. Op dit moment werken wij al uitsluitend met diensten en leveranciers die 100% groen zijn. Niet door compensatie en omslachtige certificaten, maar organisaties die duurzaamheid én maatschappelijke betrokkenheid ook hoog in het vaandel hebben en die daar actief aan werken. Denk hier bijvoorbeeld aan Google Cloud in de Eemshaven voor onze grotere WooCommerce webshops, CJ2 met hun duurzame grotendeels passief gekoelde datatoren voor de meeste WordPress websites, en Combell Openstack via Hypernode voor onze Magento opdrachtgevers. Wij hebben hierin sinds 2020 grote en risicovolle stappen genomen en gaan hier lekker mee door totdat alles aansluit bij onze kernwaarden.

Los van onze toeleveranciers van diensten helpen wij steeds vaker onze opdrachtgevers met kleine stappen in verduurzaming. Bij hoe meer projecten met oog voor duurzaamheid wij betrokken zijn, hoe meer kennis daarover verzameld wordt. Dit kan zijn in automatiseringen maar ook zo simpel als een toeleverancier voor duurzamere verpakkingen. 

Omdat wij graag bijdragen aan projecten die maatschappelijk betrokken zijn en zich inzetten voor een betere wereld, natuur en duurzaamheid geven wij in sommige gevallen een extra korting op het uurtarief. 

MVO.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Het is ook een beetje een mode-woord geworden voor bedrijven. Maar dat is goed natuurlijk, want hoe meer ondernemers hier ook daadwerkelijk mee aan de slag gaan hoe beter. Vanuit onze kern doen wij dit ook. Wij helpen dagelijks tientallen opdrachtgevers (bedrijven, maar ook particulieren, artiesten en stichtingen) om te werken aan een betere toekomst. Voor hun – maar in veel gevallen ook voor de samenleving. Onze kernwaarde: Duurzaam creëren, oplossen en bijstaan.

People, Planet, Profit. Mensen staan centraal, zowel intern in onze organisatie, als onze opdrachtgevers en hun eindklanten. We gaan op een respectvolle en duurzame manier met iedereen om. Naarmate onze organisatie groeit, werken wij toe naar arbeids-inclusiviteit. We steunen daarnaast diverse initiatieven en non-profits, zoals Stichting Ein Ros, Bao Trieu Groningen en NNPF (Northern Netherlands Plastic Foundation).

Ook in ons eigen personeel investeren wij veel tijd. We hebben de afgelopen jaren diverse mensen succesvol omgeschoold, afkomstig uit de zorg, muziek en het onderwijs. Ook hebben we 2 vluchtelingen in dienst en intern opgeleid. We hebben zo een prachtig divers team weten neer te zetten, met aandacht voor elkaar.

We geven om de aarde en doen er alles aan om onze impact te verkleinen, stap voor stap. Voorbeelden zijn het feit dat wij het grootste deel van het jaar energie-positief zijn dankzij onze zonnepanelen, van het gas af zijn en we bewuste keuzes maken op het gebied van duurzame webhosting en leveranciers.

Geen bedrijf kan zonder winst groeien, ook wij niet. Natuurlijk moet er onder de streep wat overblijven om een gezond bedrijf neer te zetten, maar de focus ligt bij ons niet op het binnenhengelen van zoveel mogelijk klussen met hoge marges. Wij groeien liever gestaag waarbij we aandacht blijven houden voor onze opdrachtevers en alle zaken die wij belangrijk vinden. Wij zijn 100% transparant in de kosten en uren die wij voor onze opdrachtgevers maken.

Doorpraten?

Neem contact op met Ingmar, hij vertelt je alles over onze visie en hoe we jouw bedrijf ook persoonlijk kunnen helpen duurzame keuzes te maken op online gebied.

t: 050 720 0749
e: ingmar@mountain-it.nl