Google diensten

Google Diensten waar je aan moet denken

Als je een webshop en/of website bezit, ontkom je niet aan Google. Haast alle diensten die je nodig hebt zijn van Google, denk hierbij aan Google Analytics, Google Ads, Google Shopping, Google Translate en Google Workspace.

Google Analytics.

Meten is weten, zonder data weet je niks en dit is precies waar Google Analytics om de hoek komt kijken. Het is een dienst van Google, waarin de statistieken van een website worden verzameld en gedetailleerd worden getoond. Het geeft je inzicht in het aantal bezoekers op je site, waar en hoe lang ze een webpagina hebben bekeken, het apparaat dat de bezoeker gebruikt heeft en of ze bijvoorbeeld hebben doorgeklikt, kortom hele waardevolle informatie.

Google Ads.

Als je producten verkoopt wil je ze onder de aandacht brengen onder je doelgroep, een manier om dit te doen is gebruik te maken van Google Ads. Google Ads in het online advertentieprogramma van Google, waarbij je als bedrijf reclame kunt maken via bijvoorbeeld videocampagnes, bannercampagnes of zoekcampagnes. De betaling verloopt per klik, dit houdt in dat je pas hoeft te betalen als de bezoeker geklikt heeft of je advertentie.

Google Shopping.

Wanneer je binnen Google een zoekopdracht intypt, heb je ook een tab die shopping heet. Hier kan je als bedrijf de relevante producten en/of diensten tonen die van toepassing zijn op de zoekopdracht. De betaling werkt hetzelfde als Google Ads, waarbij je per klik betaald.

Google Translate.

Google Translate wordt gebruikt om de content op je website te vertalen. Hiermee wordt het mogelijk gemaakt dat jij je webpagina kan omtoveren tot een meertalinge website en/of webshop. Het gebruik van Google Translate is gratis en ondersteund maar liefs 108 verschillende talen.

Google Workspace.

Als je een website en/of webshop bezit krijg je ook te maken met mailverkeer, je wil natuurlijk met je eigen domeinnaam mailen en niet met een @gmail of @hotmail account, dit oogt namelijk onprofessioneel. In Google Workspace kan je meerdere domeinen en emailadressen overzichtelijk koppelen. Daarnaast mail je via de Google servers, wat de kans op spam gerelateerde problemen verkleind. Uiteindelijk is het een flexibele, innovatieve oplossing waarmee organisaties meer kunnen bereiken

Ook gebruik maken van Google diensten?

Het integeren van bovenstaande diensten kan soms nog best ingewikkeld zijn en je wil natuurlijk dat alles in 1 keer goed gekoppeld is! Daarom is het verstandig om dit te laten doen, neem vrijblijvend eens contact met ons op en vraag naar onze tarieven!