Core web vitals

Core Web Vitals enorm an belang

Binnen Google wordt er gewerkt met zogenoemde “core web vitals”. Dit zijn drie statistieken, LCP, FID en CLS, waarmee de gebruikerservaring op websites wordt gemeten.Alle drie de statistieken hebben betrekking op het reactievermogen, de visuele stabiliteit en de laadsnelheid van een pagina.

Sinds 2021 worden de core web vitals als ranking factor binnen het algoritme van Google opgenomen, waarbij er drie rankings zijn. Slecht (rode cijfers), moet worden verbeterd (oranje cijfers) en goed (groene cijfers).

Scoren met jouw website op Core Web Vitals

Als website/webshop eigenaar wil je uiteraard goed naar voren komen in de core web vitals scoren, wij kunnen je hierbij helpen!

LCP.

Ranking factor 1 is de LCP, oftewel de Largest Contentful Paint, vertaald ook wel de laadtijd performance genoemd wordt als maatstaaf gebruikt binnen Google om te bepalen of je site een goede laadtijd heeft. Om een goede user experience te creëren, wil je eigenlijk onder de 2,5 seconden laadtijd blijven, waarmee het het streven is om de laadtijd zo snel mogelijk te maken. Hierbij is belangrijk om een goed hostingpakket te kiezen die bij jouw wensen past en aansluit om het aantal bezoekers/zwaarte van je webpagina’s om zo een meest optimale bezoekerservaring te laten ontstaan.

FID.

Ranking factor 2 is de FID, ook wel de First Input Delay genoemd. De FID meet de interactiviteit op de webpagina’s.

Om de allerbeste gebruikerservaring te creëren is het streven een FID te hebben van 100 milliseconden of minder.

CLS.

Ranking factor 3 is de CLS, ook wel de Cumulative Layout Shift genoemd. De CLS meet de visuele stabiliteit op de webpagina’s.

Om de allerbeste gebruikerservaring te creëren is het streven een CLS te hebben van 0,1 of minder.