Zichtbaarheid van producten per store view | Magento

Als magento webshop eigenaar verkoop je mogelijk een ander assortiment afhankelijk van de store en/of de store view. Dit kan betekenen dat je producten wilt tonen of verbergen afhankelijk van het land waarin je gebruiker zich bevind, of de winkel die de gebruiker bezoekt. In deze uitleg lees je hoe je een product in- en uitschakelt binnen de verschillende stores en/of store views voor een optimaal gebruik van je magento shop.

Stap 1: zoek het product in Magento #

Een Magento webshop laten maken? Log dan in op de beheer kant van de webshop en ga via het menu links naar catalogus > producten

Zichtbaarheid producten per store view
Catalogus > Producten

Zoek hier vervolgens het product waarvan je de zichtbaarheid per land wilt instellen. Dit kan je onder andere doen aan de hand van;

  • Kenmerkend zoekwoord
  • Uniek artikelnummer
Magento zichtbaarheid producten
Zoeken > Bewerken

Stap 2: bewerk het product #

Heb je het product gevonden klik dan onder de kolom ‘actie’ op de tekst ‘bewerken’.

Stap 3: selecteer het juiste winkelaanzicht #

Klik links boven aan welke ‘scope’ je wilt bewerken. Het is heel normaal dat de opties die je hier vind bij jou webshop anders heten.

Magento shops winkelaanzicht
Scope > Winkelaanzicht

Stap 4: wijzig informatie per winkelaanzicht #

Om het product voor het specifieke winkelaanzicht te veranderen moet het vinkje voor ‘Standaardwaarde gebruiken’ gedeselecteerd worden. Daarna kan het knopje achter ‘Product inschakelen’ worden omgezet zodat deze op Nee staat.

Zichtbaarheid producten per store view in Magento
Deselecteer ‘standaardwaarde gebruiken’ > zet ‘Product inschakelen’ op Nee

Stap 5: opslaan! #

Vergeet tot slot niet om je wijzigingen op te slaan ;)! Mocht je toch nog hulp nodig hebben, schakel dan een Magento specialist in.

Hoelang duurt het voordat mijn wijzigingen zichtbaar zijn?

In verband met gecachde gegevens kan het even duren voordat de wijziging zichtbaar wordt op je webshop. Duurt het langer dan 2 uur? Neem dan even contact met ons op.

Powered by BetterDocs