Interview met Hasan Alhamwi

"Ik vind het leuk om mezelf uit te dagen en om nieuwe dingen uit te proberen."

Hasan Alhamwi.

Wat is een waardevolle les je hebt geleerd die je ook aan andere zou willen geven?

‘Ik vind dat je jezelf niet met andere moet vergelijken, iedereen heeft namelijk zijn eigen omstandigheden gehad waardoor hij of zij anders is. Dit betekent echter niet dat je bepaalde dingen niet kan doen, want iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten.’

Wat is jouw go-to onderwerp om over te praten?

‘Eigenlijk heb ik die niet echt. Wanneer ik met iemand voor het eerst een gesprek voer is het go-to onderwerp afhankelijk van de situatie. Eerst wil ik leren kennen wie hij/zij is, wat hij/zij doet en dan pas heb ik echt een onderwerp om over te praten met hem/haar.’

Waar zou jij nog naartoe op vakantie willen gaan?

‘Naar warme landen met een rijke geschiedenis. Egypte bijvoorbeeld. Egypte is een land met een rijke geschiedenis en het is daar lekker warm.’

Ben je competitief? Zo ja, hoe erg? Zo niet, waarom?

‘Ja, maar competitief met mezelf. Ik vind het leuk om mezelf uit te dagen en om nieuwe dingen uit te proberen.’

Stel je moet de rest van je dagen doorbrengen als dier, welk dier zou je dan kiezen?

‘Een volgen en/of een zoogdier. De olifant, omdat die veel emoties heeft en ze zorgen goed voor elkaar. Ook zijn de olifanten heel sterk, maar ze gebruiken deze kracht niet tegen andere dieren, zoals bijvoorbeeld leeuwen en tijgers doen.’

Als je moest kiezen tussen koken en bestellen, welke zou je dan kiezen en waarom?

‘Koken. Ik werkte namelijk als chef/kok voor ongeveer 1 jaar in een buurthuiskamer. Ik maakte hier eten voor mensen die daar langs kwamen en wilden eten. Door deze ervaring en omdat ik eigenlijk heel mijn leven al kook, kies ik dus liever voor koken.’