Wie zijn wij?

Een goed idee?

Dat bespreken we onder het genot van een kop koffie of thee.

Wij zijn Mountain iT!

En wij ontwikkelen duurzame maatwerk oplossingen voor de e-commerce waar wij trots op zijn!
Wij werken met een team van zeer gemotiveerde alleskunners en gezamelijk hebben wij maar één doel:
Het creëren van supersnelle hypermoderne webshops en websites

Uiteraard ontwikkelen wij niet alleen, wij nemen onze opdrachtgevers mee in het ontwikkelproces.
Hierdoor komen wij en ook onze klanten achteraf gezien niet voor verrassingen te staan, wel zo fijn.

Zo beginnen onze designers Jeroen en jawel… onze andere Jeroen vaak eerst met het maken van een hypermodern ontwerp, die perfect past bij het bedrijf.
Pas nadat het ontwerp tot in de puntjes klopt en goedgekeurd is door alle MounTaineers, gaan we aan de slag met het realiseren ervan.

Onze kern: Duurzaam creëren, bijstaan en oplossen.
Duurzaamheid heeft bij ons betrekking op kwaliteit van het eindproduct en de geleverde diensten, maar ook op de voetafdruk die wij in het algemeen en voor ieder project op de wereld achterlaten. Een eerste stap daarin is in 2019 geweest dat ons kantoor het grootste deel van het jaar energieneutraal of zelfs energiepositief is en wij volledig gasloos zijn.
Bijstaan doen wij dag in dag uit voor al onze opdrachtgevers die problemen rondom hun webwinkel of website ervaren, of die op zoek zijn naar efficientere processen en uitbreidingen. Oplossen van bugs in open-source producten, plugins en projecten is altijd onze topprioriteit.

Maar hoe is Mountain iT eigenlijk ontstaan?

Not so long ago...

Mountain iT bestaat nog niet heel lang en is opgericht in mei 2018, echter schijn bedriegt… Mountain iT is namelijk opgericht door Arno Kristiaan en Martijn Friederich. Allebei de mannen zijn rasechter ondernemers en hebben al jaren werkervaring achter zich!

Samen vroegen ze zich af waarom het maken van custom webshops vaak enkele tienduizenden euro’s moest kosten: ”Dit moet toch anders kunnen…?” Uit dit vraagstuk is Mountain iT ontstaan en inmiddels weten wij dat een perfect uitgedachte webshop helemaal geen Tesla hoeft te kosten.

Inmiddels heeft ook Ingmar de Vos zijn weg gevonden als MounTaineer. Ingmar heeft voordat hij bij ons kwam, 14 jaar als ZZP’er gewerkt onder de bedrijfsnamen IdVos Media en OutlandWebdesign, en zocht nieuwe uitdagingen en een partner om mee verder te groeien om zo zijn groeiend klantenbestand snel en goed van dienst te blijven. 1 januari 2020 is Ingmar zijn bedrijf samengegaan met Mountain iT en is hij als ”eindbaas” aan de slag gegaan bij Mountain iT.

Maak kennis met alle Mountaineers

Inmiddels hebben wij beide Jeroenen al voorgesteld, alleen wist je nog niet dat één van de twee Jeroenen gespecialiseerd is in UX design.
Voor degenen die niet weten wat UX design is:

”UX richt zich op een optimale gebruikerservaring van de consument tijdens alle interactie met een product of dienst.”

Dit passen wij dan ook toe bij alle ontwerpen die wij maken, zodat uiteindelijk de gebruikerservaring optimaal is!
Verder heb je ook al kennis gemaakt met de founders Martijn en Arno en ken je onze ”eindbaas” Ingmar ook al. Echter zijn dit niet de enige MounTaineers, want ook Wahid, Rainier, Jaep, Walter en Roland hebben een onmisbare rol binnen het team!

Gezamelijk hebben wij tientallen jaren ervaring met het ontwikkeling van websites en webshop, zowel voor Magento, WooCommerce en Shopware.

Benieuwd geworden wie nu wie is? Bekijk dan gauw hieronder het overzicht van al onze gemotiveerde alleskunners (tip, klik op de persoon en lees het bijbehorende interview:

Ontspannen sfeer

Wij werken niet met ingewikkelde en niet werkende managementlagen, bij ons is iedereen gelijk en wij gaan normaal met iedereen om. Hierdoor zijn alle lijntjes kort en kunnen wij snel veranderen en eenvoudig met onze tijd mee gaan. Niet alleen gaan wij respectvol en gelijkwaardig met elkaar om, maar ook met onze opdrachtgevers. Wij verwachten daarom ook hetzelfde van onze opdrachtgevers. We werken volgens Agile Scrum en met 2-wekelijkse sprintplanningen. We streven er dan ook naar om alle projecten iedere twee weken updates te sturen met tastbare voortgang.

Om deze redenen heerst er onder de MounTaineers een ontspannen sfeer, waarbij er dan ook regelmatig een potje tafeltennis wordt gespeeld! Gezamelijk lunchen wij elke middag en ook de borrel op vrijdag kan natuurlijk niet ontbreken (hoewel… auto…).

Wil jij ook een MounTaineer worden? Bekijk dan gauw onze actuele vacatures.

Of wil jij dat wij voor jou aan de slag gaan? Neem dan contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden!

Accreditaties & suppliers