Wat is Magento 2?

Heb jij een product waarvan je wilt dat iedereen daar gebruik van kan maken? Een onmisbaar product in het huishouden of voor de fanatieke hobbyist, je wilt dat jouw doelgroep het gemakkelijk in huis kan halen. Door je aanbod online aan te bieden via een gebruiksvriendelijke webshop, maak je de stap naar een aankoop kleiner. Maar welk platform gebruik je om je webshop optimaal in te richten? Lees in deze blog wat Magento 2 is en wat de voordelen zijn van deze ingewikkelde maar tegelijk hanteerbare e-commerce platform.

Van Magento 1 naar Magento 2 #

Magento begon in 2008 met de eerste versie en wist zich een weg omhoog te klimmen naar de top van de e-commerce systemen. Aan de achterkant heb je als websitebouwer te maken met ingewikkelde processen. Heb je die eenmaal onder de knie, dan levert dat veel voordelen op voor de webshop die je wilt beheren. Zit het platform technisch goed in elkaar en klopt alles van begin tot eind? Dan kan je daar aan de voorkant enorm veel profijt uit halen.

Inmiddels is Magento 2 op de markt gekomen. Het is niet een tweede versie, maar een heel nieuw systeem waar je als webshopeigenaar meer mogelijkheden uit haalt.

  • beter schaalbaar
  • standaard al responsive lay-out
  • beter te bedienen
  • uitgebreide mogelijkheden tot rapportage

Voordelen van Magento 2 #

Wil je ervoor zorgen dat potentiële klanten je online webshop snel kunnen vinden en dat het doen van een aankoop ze probleemloos afgaat? Dan is een webshop in een Magento 2 echt aan te raden. Zeker op het moment dat je grote sprongen maakt in de groei van je bedrijf, sluit dit platform perfect aan. Om te beginnen kan je meerdere webshops tegelijk beheren met dezelfde database, je profiteert van allerlei functionaliteiten die standaard zijn inbegrepen en niet onbelangrijk, het systeem is volledig SEO-proof. Dat betekent dat je klant niet alleen in de webshop goed geholpen wordt, ook zijn zoektocht via Google wordt hem gemakkelijker gemaakt.

Wat is Magento 2?
Wat is Magento 2?

Een heldere en consistente werkwijze #

Om tot een optimaal gebruik te komen van je webshop dat met Magento 2 van de grond komt, is het belangrijk een heldere en consistente stappenplan te volgen. Door iedere stap nauwkeurig op te volgen, zie je niets over het hoofd en kan de webshop zijn functie optimaal vervullen.

  1. Denk goed na over hoe je je webshop het best vorm kan even en op welke manier je bezoekers het best geholpen worden.
  2. Is het ontwerp rond, dan start de technische fase met het ontwikkelen van de Magento 2 webshop.
  3. Bij het ontwikkelen van de webshop hoort het veelvuldig testen en verder uitbouwen van de mogelijkheden. De testfase geeft je de gelegenheid om optimaal te ontdekken of alle features en modules goed zijn ingericht en afgestemd op de behoeften van je klant.
  4. Zijn alle stappen nauwkeurig doorlopen en sta je achter het ontwerp? Dan kan je live! Het verkopen via je webshop kan beginnen.
  5. Het beheren van een webshop is een continu proces van verbeteringen, ontwikkelingen en updates. In de laatste stap ben je dus voortdurend bezig met het onderhouden en verbeteren van de webshop, zodat je nooit achter de feiten hoeft te lopen.

Magento 2 ontdekken met Mountain iT #

Met Magento 2 kan je erop rekenen dat je alleen maar voordeel haalt uit je webshop. Een goede vindbaarheid en een gebruiksvriendelijke omgeving waar jij zelf je weg in kan vinden en waar je klanten probleemloos hun aankopen kunnen doen. Ben je benieuwd hoe de voordelen van Magento 2 er voor jou in de praktijk uitzien? Neem vrijblijvend contact op met de specialisten van Mountain iT die je wegwijs maken in de wereld van Magento 2. Ook als je vragen hebt over andere webshopsystemen als WooCommerce staan we graag je te woord.

Powered by BetterDocs