Magento vs Shopware

Een webshop beginnen is een belangrijke stap voor je onderneming. Zeker nu online winkelen een almaar grotere rol gaat spelen en het aantal webshopbestellingen blijft groeien. Als ondernemer kan je niet achterblijven in het online aanbieden van producten. Maar waar begin je en welk platform is voor jouw producten het meest geschikt? Ontdek in deze blog de verschillen tussen twee populaire platforms: Magento vs Shopware.

1. Magento vs Shopware: het gebruik #

Het gebruik van een webshopplatform moet voor jou als beheerder gemakkelijk zijn. En voor je klanten geldt dat nog meer. Je wilt ze vriendelijk door de webshop heen leiden en de stap naar het doen van een aankoop zo klein mogelijk maken. Daarom is gebruiksgemak een belangrijke maatstaf om te bepalen welk platform beter scoort: Magento vs Shopware.

Als we het simpel willen stellen, kunnen we snel concluderen dat Shopware gebruiksvriendelijker is. Het is een eenvoudig platform en zonder al te veel technische kennis kom je al een heel eind in het ontwikkelen van een webshop. Maar wil je een stap verder gaan en meer uit de webshop halen, dan heeft Magento met zijn ingewikkeldere mogelijkheden meer te bieden. Het kost wat meer tijd om je als beheerder te verdiepen in de technische opties, maar heb je die kennis eenmaal vergaard, dan zijn de mogelijkheden vele malen groter. En uiteindelijk zal je klant aan de voorkant van de Magento webshop optimaal geholpen worden.

2. Magento vs Shopware: kosten #

Het ontwikkelen van een webshop via Magento of Shopware is een investering. Je investeert tijd, kennis en geld om tot een optimale en gebruiksvriendelijke webshop te komen. Wil je gebruikmaken van Shopware, dan leg je eenmalig een bedrag neer waarna je allerlei mogelijkheden hebt een relatief kleine webshop in te richten. Magento is duurder, maar biedt dan ook veel meer kansen om een grote en volledige webshop te bouwen. De kosten van de webshop groeien mee met de groei van je bedrijf, maar daarmee groeien ook de kansrijke mogelijkheden die je helpen om nog meer uit de webshop te halen.

Magento vs Shopware
Magento vs Shopware

Magento vs Shopware: marketing #

Om je online producten aan de man te brengen, volsta je niet met alleen een goed ingerichte webshop. Marketing maakt een essentieel onderdeel uit van de verkoop. Om die reden hebben zowel Magento als Shopware diverse marketingtools ingebouwd die jou daarbij helpen. Shopware helpt de marketeer door campagnes op te bouwen. Bijna automatisch worden banners, product streams en blogs ontwikkeld die een boost geven voor de verkoop van het product. Ook van Magento kan je veel verwachten op het gebied van marketing. Van zoekmachineoptimalisaties tot het opzetten van campagnes, het wordt je vrij gemakkelijk gemaakt. Hier is wel een maar te bespeuren, want voordat het je zo gemakkelijk wordt gemaakt moet je je er wel grondig in verdiepen.

Magento vs Shopware: eindconclusie #

Het is een eerlijke strijd tussen twee voorname en populaire webshopplatforms: Magento vs Shopware. Op de volgende onderdelen zijn de platforms met elkaar vergeleken om vervolgens tot een heldere conclusie te komen.

  1. Gebruik: Shopware is gemakkelijker, Magento biedt meer mogelijkheden
  2. Kosten: Shopware is goedkoper, Magento is kansrijker
  3. Marketing: Shopware is eenvoudiger, na verdieping is Magento toegankelijker

Na behandeling van bovengenoemde punten, kunnen we concluderen dat voor beide platforms iets te zeggen valt. Niet voor niets zijn ze allebei populair. Heb je een relatief kleine en eenvoudige webshop, dan kan je voldoende voordeel halen uit Shopware. Wil je toch alle kansen in de online webshop benutten en meer uit de mogelijkheden halen? Dan is het meer dan waard je te verdiepen in de technische tools van Magento om er vervolgens achter te komen hoe gebruiksvriendelijk en winstgevend deze webshopomgeving is.

Powered by BetterDocs