Welke dag in je leven zou je willen herbeleven?

Mijn bezoek aan de Vallei der Koningen was voor mij wel heel bijzonder. Ik heb altijd al een interesse in geschiedenis gehad, en om daar dan rond te kunnen lopen en in de tombes te kijken is erg speciaal. Je betaalt bij een bezoek daar een beetje extra om de tombe van Toetanchamon te bezoeken, wat blijkbaar maar weinig mensen doen. Ik heb dus zeker een kwartier in mijn eentje in de tombe van Toetanchamon rond kunnen kijken en genieten van het bijzondere moment. De bewaker kwam op een gegeven moment wel even checken of ik niks aan het meenemen of vernielen was, zolang was ik er al.

Wat is een waardevolle les die je hebt geleerd die je ook aan andere zou willen geven?

Dat je overal een balans in moet proberen vinden. Veel dingen die goed voor je zijn (bijvoorbeeld sporten of bepaalde soorten eten) zijn niet goed meer als je ze teveel doet of eet. Maar bijvoorbeeld ook de balans in werk en tijd voor jezelf en je gezin is cruciaal. Voor iedereen ligt de juiste balans ergens anders, maar probeer die juiste balans voor jezelf te vinden.

Ben je competitief? Zo ja, hoe erg? Zo niet, waarom niet?

Ik ben competitief, maar ook wel realistisch. Als sporter en bij bijvoorbeeld spelletjesavonden wil ik altijd wel winnen. Als tegenstanders of teamgenoten fanatiek zijn, gaat mijn fanatisme vaak ook nog wel een stapje omhoog. Maar wanneer ik terecht ergens op heb verloren, omdat hij of zij beter was dan kan ik dit accepteren. Zo realistisch ben ik dan wel weer.

Wat doe jij op een vrije dag?

Het liefst iets met vrienden: korfballen, een gezellig feestje (op bijvoorbeeld koningsdag) of een museumbezoek. Anders boeken lezen en series kijken, naar buiten gaan om een beetje bewegen, hardlopen, fietsen etc. van alles en nog wat eigenlijk.

Wat zou je doen als je de loterij zou winnen?

Sowieso zou een heel groot gedeelte van het geld naar goede doelen gaan die focussen op het milieu. En een eigen huis kopen, verder zouden er niet te veel verandering komen in mijn leven.