Interview met Juraia Pinas

"Energiek, vrolijk en lief."

Juraia Pinas.

Wat wou je vroeger worden?

Volgens mij wilde ik elk jaar wel wat anders worden. Maar ik kan me herinneren dat ik enkele jaren achter elkaar laborante wilde worden. Dit wilde ik zo graag dat ik Frans (de taal van de liefde!) heb laten vallen voor natuurkunde. Het experimenteren trok me het meest aan.

Wat zou je nog eens willen leren?

Alles! Ik wil sowieso heel goed worden in Magento. Ik zou ook graag beter gitaar leren spelen.

Wat is de beste vakantie die je ooit hebt gehad en waarom?

Ik hou niet van vakanties. Waar ik wel van hou is de boel schoonmaken wanneer iedereen op vakantie is. Dan komen de vakantiegangers in een schoon en opgeruimd huis terug. Als ik eraan denk word ik al blij 😉

Wat is je favoriete seizoen en waarom?

All seizoenen hebben wel wat moois. Als ik moet kiezen, kies ik toch voor de winter. Dan zijn er de minste beestjes. De lente vind ik eigenlijk ook prachtig. Heerlijk om de lichtzoete geur van de bloesem te ruiken..

Wat is jouw mooiste jeugdherinnering? / Wat was de mooiste dag van je leven?

Mijn mooiste jeugdherinnering is bij mijn oma op schoot in Suriname. Oma was in mijn herinnering erg groot, warm en zacht. Ik kon dan heerlijk bij haar wegkruipen. Bij haar voelde ik me altijd veilig.

Alle dagen dat ik op mijn beurt mijn kinderen mag knuffelen zijn de mooiste dagen.

Wat was op de middelbare school je favoriete vak?  

Ik denk biologie want ik was verliefd op mijn leraar.  Bijna altijd haalde ik een 10. En scheikunde ook wel. Vooral als we experimenten gingen doen. Salmiak dropjes maken was erg leuk.

Hoe zou je je zelf in 3 woorden omschrijven?

Energiek, vrolijk en lief.

Wat is iets wat nog op je bucketlist staat?

Gelukkig zijn. Emotioneel in balans blijven vind ik erg belangrijk. Er staat dus maar 1 ding op mijn lijst die ik heel vaak kan doorstrepen. 😉

Aan welke spelshow zou je willen meedoen?

Geen een. Als ik ergens een hekel aan heb zijn het spelshows. Alsof ze niks beter te doen hebben. Ik hou wel van The Big Bang Theory en The IT-Crowd. Daar zullen sommige mensen vast ook een hekel aan hebben.

In welk land zou je het liefst willen wonen?

Het maakt mij niet uit waar ik ben maar met wie. Ik woon liever in een land met iemand waarbij ik mij prettig en veilig voel maar waar de faciliteiten slecht zijn, dan een land waar alles goed geregeld is en ik niet lekker in mijn vel zit.

Met welk beroemd persoon zou jij een dag willen ruilen?

Ik denk met Marjolein Bastin. Zij kan hele mooie tekeningen maken en zij houdt er, net als ik, niet van om in de belangstelling staan.  En als ik mezelf die dag in tweeën mag splitsen kiest mijn andere helft voor Eckhart Tolle. Zijn kijk op het leven sluit erg aan op hoe ik het leven wil ervaren.

Waar ben jij het meest trots op?

Dat ik altijd het positieve kan zien in een mens. Ook in mensen die niet zo aardig zijn. 

Waar mag iemand je ’s nachts voor wakker maken?

Een probleem en gerookte zalm.

Wat is iets wat weinig mensen over jou weten?

Ik ben een open boek. Dingen die weinig mensen over mij weten zullen vast dingen zijn die ik zelf probeer te vergeten dus ga ik ze nu echt niet uit mijn geheugen opgraven;)

Wat zou jij het liefst tegen je jongere zelf zeggen?

Het is goed (Daniël Lohues op z’n Drents; wie dut mij wat, Ja ’t mag wel zo’….)